flight nummer disc golf

Frisbeegolf-tal: Hvad betyder tallene på skiven?

Du har måske bemærket, at der er fire numre øverst på de fleste diske. Disse tal bruges til at vejlede brugeren, så man har en idé om, hvordan skiven vil flyve gennem luften. De fire tal er fra venstre:

1. Speed: Hvor hurtigt lykkes skiven at flyve gennem luften. Med maksimal kraft vil skiver med højere hastighed opnå en længere distance, men hvis de ikke kastede hårdt nok, vil de dumpe ned hurtigere end en fairway-driver eller mellemtone. Derfor anbefales det, at begyndere ikke starter med en distance driver, selvom du tror, ​​du kan kaste længere. I modvind er det lettere at kaste en skive med høj hastighed.

2. Glide: Hvor længe disken formår at blive oppe under et kast. Mere Glide betyder mere afstand, men på bekostning af pålidelighed. I modvind vil en disk med mange glide være særlig upålidelig.

3. Turn: Forudsat at en højrehåndet spiller kaster baghånd: Hvor meget en disk går til højre ved starten af ​​en flyvning, dvs. hvor meget disken "turner". Et højt negativt Turn tal indikerer, at disken turn er stor og vil bevæge sig skarpt til højre ved starten af ​​flyvningen. Meget turn er meget nyttigt for begyndere at få mere afstand, men for meget turn får disken til at "turnover". Det vil sige, at skiven går til højre og vender aldrig tilbage til venstre. Meget turn kan være nyttigt, når du kaster til højre eller kaster en rulle.

4. Fade: Forudsat at en højrehåndet spiller kaster baghånd: Hvor meget en disk går til venstre mod slutningen af ​​dens flyvning, så hvor meget disken "fader". Et højt positivt tal indikerer, at disken fader meget, mens diske med fade tæt på 0 slutter mere lige.

Turn og fade danner grundlaget for diskstabilitet. Læs mere om overstabile og understabile diske.

Selvom disse numre bruges af de fleste diskproducenter, vil de aldrig være ens fra producent til producent. Derudover vil diske fra samme mærke med samme flynumre opføre sig overraskende anderledes. Faktorer, der spiller ind er blandt andet:
- Hvilken form skiven har
- Hvilken plastik skiven er lavet af
- Hvilken vægt skiven har
- Hvor meget er skiven brugt. Diske turner mere til at ramme jorden og træerne.

Derfor fungerer tallene som en god guide til at købe den rigtige disk til dit behov, men du skal ud og kaste for at kende din egen disk.

Hvis du vil lære mere om teorien bag discgolf, forskellige kasteteknikker og anbefalede discs til begyndere, så tjek vores komplet guide til frisbeegolf for begyndere .

Tilbage til blog