driver midrange putter

<tc>Distance driver</tc>, fairway driver, mellemtone og putter

 

Der er primært fire hovedkategorier, når det kommer til frisbeegolf - distance drivers, fairway-drivere, mellemrange og puttere. Selvom der er mange forskellige måder at spille frisbeegolf på, er det vigtigt at have kendskab til kategorierne af discs for at kunne vælge det korrekte kast i enhver situation på frisbeegolfbanen. 

distance driver:

Distance drivers har potentialet til at flyve længst af alle skiverne i tasken, men kræver også mest hastighed for at opnå de ønskede flyveegenskaber. Distance drivers har bredere og skarpere kanter, der gør det muligt for skiven at skære bedre gennem luften ved høje hastigheder. Det anbefales, at begyndere starter med en fairway-kører og går over til en distance-kører efter lidt øvelse i kasteteknik. Hvis du forsøger at kaste en distancekører med lav hastighed, vil skiven dumpe relativt hurtigt. Erfarne spillere bruger distance drivers for at opnå maksimal afstand.

Distance driver
Se vores distance drivers

Fairway-chauffør:

Fairway-chauffører er drivere, der ikke har så meget længdepotentiale som en Distance driver, men som normalt giver mere kontrol. Generelt har fairway-drivere mindre kanter og kræver ikke så meget fart for at flyve langt. Fairway-drivere er en god mulighed for begyndere, og erfarne spillere bruger det til lange, kontrollerede skud. 
Fairway driver
Se vores fairway-chauffører


midrange:

Midranger har runde, mindre aerodynamiske kanter, som får skiven til at flyve langsommere end en fairway-driver, men holder sig mere til den tilsigtede kasteretning. Kanten af ​​skiven er mindre i bredden og ofte dybere, hvilket ofte giver en bedre følelse i hånden. For begyndere er Midranger nyttige til at øve sig i at kaste lige frem, og de giver god afstand selv ved lav hastighed. For erfarne spillere bruges de til kontrollerede og præcise kast, så skiven ikke flyver langt forbi kurven.

Midrange
Se vores midranger

 
Puttere: 
Puttere er den langsomst flyvende disc i discgolf på grund af deres tynde og dybe kanter. De er velegnede til kortere afstande og de mest kontrollerede og mest lige linjer. Puttere er designet til at flyve direkte ind i kurven, selvom den flyver meget langsomt. Erfarne spillere bruger også en anden type putter kaldet approach. Det er mere overstabile puttere, der bruges til at kaste disken lige ved kurven, når du er relativt tæt på, men for langt væk til at putte.

Putter
Se vores puttere

 

Hvis du vil lære mere om teorien bag discgolf eller forskellige kasteteknikker, så tjek vores komplet guide til frisbeegolf for begyndere.

Tilbage til blog