Understabil disc

Understabil disk

Hvad vil det sige at have en understabil disk i discgolf? For at kunne svare på det, er det vigtigt, at du kender de 4 tal, der findes på frisbeen. Det er:

1. Speed: Hvor hurtigt kan skiven flyve gennem luften.
2. Glide: Hvor længe disken bliver oppe under flyvningen.
3. Turn: Hvor meget skiven går til højre ved starten af ​​flyvningen (for højrehåndet baghånd)
4. Fade: Hvor meget skiven går til venstre ved slutningen af ​​flyvningen (for højrehåndet baghånd)

Læs mere om tallene på skiven.

Understabile diske har meget spin og glide og lidt fade. Det betyder, at hvis disken får tilstrækkelig kraft, vil den "vende" og gå til højre (for en højrehåndet baghånd). Det betyder også, at kast med mindre kraft bliver længere i luften, før skiven dumper til venstre. De understabile diske bruges hovedsageligt af begyndere, der ønsker at få mere distance. Den ekstra afstand går på bekostning af kontrollen, da der er stor risiko for, at skiven drejer til højre. For avancerede spillere er mindre stabile diske velegnede til at kaste i vinden. Medvind får disken til at spinde mindre, så en understabil disk vil neutralisere den effekt. Se vores understabile diske.

Understabil disc


Overstabile diske har meget fade og lidt glide og drejning. For begyndere kan overstabile diske bruges, hvis du ønsker, at disken skal afslutte hårdt til venstre (for højrehåndede baghånds). For avancerede spillere med meget kraft bruges overstabile discs også til lange, kontrollerede kast, samt til kast mod vinden. Modvind får skiven til at snurre mere, så en overstabil skive vil neutralisere den effekt. Se vores overstabile skiver.



Læs mere om discer vil anbefale til begyndere eller lær mere i vores intro til discgolf.

 

 

Tilbage til blog