Discgolf for nybegynnere: Alt du trenger å vite

Discgolf for begyndere: Alt hvad du behøver at vide

Vi har udarbejdet en omfattende guide til dem, der ønsker at lære at spille discgolf. Discgolf er en sjov og aktiv udendørsaktivitet der vokser i popularitet. Flere og flere er begyndt at opdage glæden ved at kaste frisbees i smukke norske natur- og parkområder. I denne guide vil vi give dig en komplet introduktion til sporten, herunder information om det udstyr du skal bruge, hvordan du spiller og de regler du skal følge.

Hvad er discgolf?

Discgolf er en sport, der går ud på at kaste en speciel type frisbee i en kurv med færrest mulige kast. Spilleren star tager det første kast fra "tee" og forsøger at kaste frisbeen i kurven med så få kast som muligt. Alle resterende kast skal tages fra hvor disken lander. Kurven kan placeres i forskellige afstande, og spilleren skal navigere gennem en bane med forskellige udfordringer og forhindringer.

Det udstyr, du skal bruge til at spille discgolf

For at spille discgolf skal du bruge en speciel type frisbee, som kaldes en discgolf disc. Disse skiver er lavet af plast og har forskellige egenskaber. Nogle diske er lavet til at kaste lange, korte, til højre, til venstre, lige frem, i vinden, mod vinden og meget mere. Derudover skal du bruge en kurv, som er målet du vil smide frisbeen ind i.

Der er en række forskellige typer disc golf discs på markedet, og du vil måske prøve flere forskellige typer, før du beslutter dig for, hvilke du bedst kan lide (se vores guide: 14 Discs for begyndere). Nogle discs er nemmere at kaste end andre, og vi anbefaler at starte med en midrange, putter og en fairway-driver.

Sådan spiller man discgolf

Når du spiller discgolf, starstarter du fra et startpunkt, som kaldes en tee. Herfra skal du kaste frisbeen i retning af kurven, og forsøge at lande frisbeen i kurven med færrest mulige kast. Når du bevæger dig gennem banen, vil du støde på forskellige udfordringer og forhindringer, såsom træer, buske og andre forhindringer.

Du kan kaste frisbeen med forskellige teknikker, alt efter om du skal kaste langt eller kort, i vinden eller mod vinden. Der er en række forskellige teknikker, du kan bruge, og det kan være en god idé at prøve flere forskellige teknikker, inden du beslutter dig for, hvilken teknik der passer bedst til dig.

Reglerne for discgolf

I discgolf følger du reglerne fra PDGA, som står for Professional Disc Golf Association. Reglerne indeholder blandt andet regler for, hvordan man kaster frisbeen, hvad der sker, hvis frisbeen går ud af banen, og hvordan man tæller antallet af kast.

Hvert hul har normalt et banekort, som er placeret ved teestedet. Banekortet vil vise, hvor kurven og teestedet er placeret, hullets længde, hvad der anses for out of bounds (OB: out of bounds) og hvor "mando" (obligatorisk) er placeret. Mando er normalt et træ, en stolpe, en bygning eller en anden type forhindring, hvor man skal kaste på den ene side af forhindringen. Alle huller med mando viser også hvilken side der skal kastes på, enten vist med en pil eller skrevet med tekst. Alle huller har ikke OB, mando eller begge dele. 

Det er vigtigt at følge reglerne i discgolf, både for at spille fair og for at undgå straffekast. For eksempel kan straffekast tildeles, hvis frisbeen går ud af banen, eller hvis du kaster fra det forkerte sted.

Sådan vælger du den rigtige discgolfbane

Der er mange forskellige discgolfbaner at vælge imellem, og det kan være klogt at vælge en bane, der passer til dit niveau og dine færdigheder. Nogle baner er mere udfordrende end andre, og nogle egner sig bedre til begyndere.

Du kan også vælge en bane, der ligger tæt på, hvor du bor, så du kan spille regelmæssigt og få mest muligt ud af sporten. Du kan finde en oversigt over discgolfbaner i Norge online eller i UDisc-appen, og det kan være en god idé at læse anmeldelser og se billeder af banerne, inden du beslutter dig for, hvilken bane du vil spille på.

Tips til at blive bedre til discgolf

Hvis du vil blive bedre til discgolf, er det vigtigt at træne regelmæssigt og lære af dine fejl. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder i sporten:

  • Øv at kaste med forskellige teknikker, og prøv at finde den teknik, der fungerer bedst for dig
  • Arbejd med din præcision og fokus, og prøv at visualisere dine kast, før du kaster
  • Spil med erfarne spillere for at få tips og lære af deres teknikker og strategier
  • Øv på puttekurven. De fleste baner har en øvelseskurv, som kan bruges til at øve putning, eller køb en kurv her. (Lille tip: lav et spil/konkurrence ud af det, f.eks.f.eks start nærmer sig og for hvert hit gå 1 skridt tilbage)
  • Se videoer af professionelle discgolfspillere, og studer deres sving og bevægelser
  • Vær tålmodig og hav det sjovt - discgolf er en sport, der tager tid og øvelse at mestre
  • Læs mere i vores "Introduktion til discgolf"

Oversigt

Discgolf er en sjov og aktiv udendørsaktivitet, der bliver stadig mere populær. I denne guide har vi givet dig en komplet introduktion til sporten, herunder information om det udstyr du skal bruge, hvordan du spiller og de regler du skal følge. Vi har også givet dig tips til at vælge den rigtige bane og til at blive bedre til sporten. Med denne viden vil du være godt rustet til at udforske discgolfens spændende verden.

Tilbage til blog