Frisbeegolf Kasteteknikk: Hvordan kaste forehand

Frisbee Golf Kasteteknik: Sådan kaster du forehand

Forehand kommer meget naturligt for nogle spillere, mens andre kæmper mere med at få den rigtige forehand teknik/kast. En mulig årsag er, at denne teknik kræver, at spilleren giver disken spin med håndleddet. Uden nok spin vil skiven flagre i luften og ikke opnå meget længde eller kontrol. Ikke desto mindre anses det for at være den nemmeste måde for begyndere at komme op på et OK niveau og følge med medspillere på sporet.

Vi kan opdele udførelsen af ​​et baghåndskast i 3 dele. Den første er fodarbejdet, den anden er grebet og den tredje og vigtigste del er overkroppen.

1. Fodarbejde: Forehand kaster fodarbejdet er lidt anderledes end backhands. Forehand er det såkaldte X-trin ikke nødvendigt. Mange professionelle spillere går enten helt normalt op til enden af ​​tee-puden eller sætter et lille hop på samme fod for at skubbe af. Med forehand kan man selvfølgelig også kaste stationært. Her skal du blot finde din egen teknik og hvad der er mest behageligt for dig. En af de eneste ting at tænke på er at flytte vægten fra det bagerste ben til det forreste ben, da det momentum, der genereres af underkroppen, vil blive overført til disken og reducere belastningen på skulderen og albuen. For et visuelt eksempel, se videoen nedenfor fra 2:20.

2. Greb: Når du kaster forehand, kan du gribe disken på mange forskellige måder, og der er ikke noget konkret svar på, hvad der er rigtigt og forkert. Det vigtigste for begyndere er at finde et greb, der er behageligt og giver et fast og solidt greb rundt disc. Det mest almindelige greb til forehand-kast er et såkaldt pistolgreb, hvor pegefinger og langfinger danner en pistol på indersiden af ​​skiven. For eksempel om grep, se videoen nedenfor fra 00:50.

3. Overkrop: De samme principper gælder som i baghånden, dvs. du har en "reachback" og en "pull-through". Men du trækker kun skiven ud til siden af ​​kroppen, uden at trække for langt tilbage. Forehanden kan sammenlignes med et baseballkast, kun at man i stedet for at kaste bolden over hovedet, kaster en disc fra siden af ​​kroppen. Som nævnt ovenfor genererer forehand-kast ofte ikke nok spin, derfor er det vigtigt at svirpe med håndleddet i kastet. Jo mere spin, jo mere afstand. For et visuelt eksempel, se videoen nedenfor fra 3:52.

Det er generelt en god idé at bruge overstabile diske til forehand-kast. Når du selv spinder disken med dit håndled, er det meget nemt at turne over disken, så du vil kaste en disk med lille turn. Vi anbefaler at købe Active Magician som din første forehand-disk. Læs mere om 13 discs, vi anbefaler til nybegyndere til frisbeegolf

Vi har en tilsvarende baghåndskastguide. Hvis du gerne vil lære mere om andre kasteteknikker, grundlæggende teori og anbefalede begynderdiske, så tjek vores komplete begynderguide til frisbeegolf.

Tilbage til blog