Hyzer og Anhyzer: Hva betyr det?

Hyzer og Anhyzer: Hvad betyder det?

Hyzer: Disken tabes i en vinkel for at bevæge sig til venstre.
Anhyzer: 
Disken tabes i en vinkel for at bevæge sig til højre. 
Dette gælder for en højrehåndet baghåndskaster.

For en højrehånds-forehand-kaster er den spejlvendt, så disken vil bevæge sig til højre med et hyzer-kast og til venstre med et anhyzer-kast. Hyzer er den nemmeste vinkel at opnå præcise og ensartede kast med.

Hyzer flip
Det betyder dog ikke, at hvis du taber en disc på hyzer vinkel, at den vil gå til venstre. Dette afhænger af stabilitet og hvor meget "turn" den har. Hvis disken er understabil, og kastet har kraft nok, vil disken "turne" eller "vende om" til højre. Så har du udført et "hyzer flip"-kast. Dette kast kan bruges med en understabil skive for at få ekstra længde.

For begyndere anbefaler vi understabile skiver. Når du har kastet lidt og begynder at få fart på skiven, er det fedt at prøve at kaste i en hyzer-vinkel og prøve at få skiven til at rette sig op i luften. Så låser du op for et nyt distanceniveau.

Active Genius er den disk, der er lettest at "vippe op" og giver begyndere den bedste distance. Efterhånden som du til sidst får lidt mere kraft, vil Active Premium Rockstar være meget sej at kaste med. Derfor anbefaler vi at købe disse to sammen, så du kan mærke to forskellige grader af understabilitet.

Flex-anhyzer

Hvis du smider en overstabil disk på anhyzer, vil den kæmpe tilbage til venstre i stedet for at fortsætte til højre. Dette kast kan også bruges til at få mere afstand, både til backhand og forehand.

For begyndere kan det være rart at starkaste understabile discs på anhyzer. Efterhånden som du får mere kraft, bør du prøve en Opto Explorer, som er ret overstabil. Så kan det også betale sig at få en endnu mere overstabil Star Firebird. Så får du også mulighed for at teste to forskellige grader af overstabilitet.

Du kan læse mere om hvordan man kaster hyzere og anhyzere eller se flere af vores anbefalede begynderdiske. Hvis du vil lære mere om kasteteknik og generel teori, kan du tage et kig på vores komplette guide til begyndere i frisbeegolf.


Tilbage til blog